Nytt år: reflektion och focus plan/mål

Ett nytt år har börjat och som vanligt visualiserar jag det som en ny bok med helt blanka blad. Ni har nog förstått vid det här laget att jag älskar nystarter. Det ger mig sån energi av bara själva tanken. Det är lätt att man startar något med hög energi, för att det sen ska slockna och falla bort, så mitt råd är att göra en focus plan (vad är viktigt för dig här i livet som du vill behålla fokus på?), sen skapa utifrån detta konkreta mål (skriv en till lista) och sen även en plan för hur och vad som behövs för att man ska kunna genomföra det. Hur, är inte alltid det lättaste, men den bästa strategin för mig i alla fall är att bryta ner det i små steg, avsätta tid för det (planera) och ta en sak i taget. Ytterligare tips är att göra visuella reminders (men det är kanske bara jag som behöver det haha).

Reflektion 2020: Trots ett dåligt år har jag faktiskt fått en del bra insikter. Jag har framför allt fått bättre förståelse för mig själv, hur jag fungerar och vad jag behöver. Jag har förstått vikten av att prioritera mig själv och mitt mående. Och jag har förstått att känslan av ensamhet kanske finns där, men det är bara i mitt huvud, för jag är allt annat än ensam. Jag är rik på kärlek, både från andra, men även i mitt egna hjärta. Även om det är smärtsamt att älska ibland, så är det bättre än att inte älska alls. Jag har också lärt mig att jag behöver inte förklara mig jämt och ständigt, speciellt inte för de som inte kan förstå. Och jag har lärt mig att en känslig själ är inte en svag själ, det är en sårbar men STARK själ. För en sån själ, den bär på en tyngd som inte alla pallar och en sån själ kämpar x 10, kom ihåg det alla högkänsliga personer.

Och till 2021, my focus plan:

  • Vara mammaledig, njuta av mammalivet, barnen, tidiga hämtningar och roliga aktiviteter. Vara den bästa mamman jag kan vara.
  • Parallellt plugga/göra högskoleprovet för att komma in på socionom eller master examen i psykologi (kandidat redan avklarat) direkt efter mammaledigheten.
  • Planera - starta eget.
  • Engagera mig i Bris (berättar mer om det i kommande inlägg).
  • Skapa en vardag där jag trivs och mår bra efter mina egna förutsättningar, och har mer tid med barnen.
  • Lägga mer tid på mina intressen/projekt.
  • Fortsätta med personlig självutveckling och även implementera ett mer hälsosamt liv.

Kommer försöka göra en konkret mål-lista utifrån detta och en plan för hur jag ska gå tillväga. Min focus plan handlar i stora hela om 1) mina barn, de är min prio och kompass 2) det jag alltid önskat uppnå självförverkligande, då mår man som bäst.

Vet inte om detta var någon intressant läsning för er haha men jag behövde skriva ner det för min egen del i alla fall 😊

Gillar