Påsk & födelsedag

Min älskade stora lille kille har fyllt 6 år! Hör ni! 6 hela år!! Hur kan tiden ha gått så fort?! Jag blir väldigt sentimental runt barnens födelsedagar. Detta året känns det ännu mer.. han tar ett kliv in i stor-pojke-världen. Efter sommaren blir det skola och jag märker hur han har hoppat ett steg framåt i utveckling. Samtidigt känns det som det var igår som det var den där morgonen när jag stod och förberedde våfflor med jordgubbar och grädde och vattnet plötsligt gick.. helt galet fort har det gått.

Vi har firat honom med kalas hemma, bara vi. Detta året kände jag för första gången att han ville och var redo för ett lite större kalas med hans kompisar, men i och med corona får det vänta till nästa år (han förstod det helt). I alla fall, det blev så lyckat! Till lunch önskade han sig ungspannkaka, sen blev det tårta och presenter. Efter det lekte vi fiskedamm och dansstopp och sen gick de loss med leksakerna. Fördelen med syskon tätt - det behövs inte en massa gäster för att det ska vara kalas, de leker som bästisar och det var verkligen PARTY här. På eftermiddagen blev det middag - julmat önskade han sig även denna gång, så julmiddag fick det bli haha Men, rätta mig om jag har fel, äter man inte samma mat till påsk i Sverige? Jag kom i alla fall fram till att nästa år börjar vi med en ny tradition och det är att äta smörgåstårta till påsken. Hur som helst, barnen var riktigt glada och det blev så lyckat. I förrgår firade vi även påsk, vi körde enligt polsk tradition en påsk-brunch. I år skippade vi dock alla polska korvar, tror inte jag får äta det nu när jag är gravid.

Jag hann knappt ta bilder, dagen gick i ett! Men det blev Pokémon tema, godistårta och ugnspannkaka/julmat.

Gissa om han blev glad över skateboarden?! Lägg märker till att han står i luften (hoppade upp och ner av glädje).

Denna påskledigheten har varit kul, men minst sagt intensiv. Gabriel blir helt galet exalterad inför sånt som högtider och födelsedagar. Det är en helt underbar del av hans personlighet, men man blir slutkörd som förälder ibland 😅

Leksakerna blev så lyckade! Visar sen.

Gillar