PMS efter förlossning

God kväll. Håller på att runda av dagen nu. Idag har varit en hyfsat effektiv dag. Jag har lyckats planera allt på ett bra sätt och flera ärenden är avklarade. Skönt.

Men en sak är sjukt jobbig nu. Och det är pms:en.. Det är andra gången jag ska få min mens nu efter att Isolde har födds och pms kommer strax efter ägglossning och håller i till mensen. Tycker nästan det blir värre för varje graviditet. Det känns som att jag vill gråta, men jag vet inte för vad. Som att gråten är fem sekunder ifrån. Och en jobbig ångest som pendlar fram och tillbaka. Det försvinner strax efter de första mensdagarna. Det är helt otroligt hur hormonellt styrda vi är. Jag märker att jag tänker helt annorlunda under pms veckorna.

Det är jobbigt när det blir så. Jag märker att det blir mer tjafs mellan mig och Juan och det känns inte bra att vara ledsen när man har barn. Även om jag gör allt för att se glad utåt, märks så starka känslor alltid av på ett eller annat sätt. Lågt humör är svårt att maskera. Om det inte blir bättre när jag har slutat amma sen ska jag gå till läkare. Jag kan inte ha det såhär. Typ halva månaden känns förstörd.

Gillar