Resurs

Godmorgon. Jag tror jag har fått corona. På allvar. Vaknade imorse och det kändes som en traktor hade kört över mitt huvud. Typ. Jag har ont i halsen och hela fucking ansiktet. Sjukanmälde mig och gick och la mig igen. Vaknade vid 13 och mådde lika dåligt. Orkar inte skriva mer så nedan kommer ett tidsinställt inlägg som jag lägger ut nu istället.

TIDSINSTÄLLT INLÄGG

Jag vill jobba som resurs! Gud så mycket jag vill! Jag tänkte på detta redan för ett par månader sen, men tänkte att man behöver en annan utbildning än vad jag har. Men pratade med en tjej i en adhd grupp som jag är med i, hon jobbar själv som resurs och hon sa att det inte alls behövs det utan sa att min utbildning hade räckt. Det hade varit en dröm alltså. Jag menar då en resurs på skola för barn med npf diagnoser (adhd & autism främst). Jag har utbildning och kompetens och jag är bra på att hantera andra med diagnoser, jag har ju förståelsen för det. Fick tipset av henne att ringa runt till olika skolor och skicka cv.

Beställde denna bok nu, den fanns inte på Nextory.

Jag tror att förståelsen är så viktig i den typen av arbete, speciellt med barn. Jag kände mig så missförstådd och så dålig under hela min uppväxt. Jag har växt upp med skäll dag ut och dag in, och om och om igen har jag fått hör allt fel jag gör och hur jag borde göra. Vet ni, när jag var barn tänkte jag varje morgon när jag vaknade: idag ska jag vara normal, jag ska inte göra någon besviken. På kvällarna brukade jag ligga i min säng och ha världens ångest och skuldkänslor och gå genom i mitt huvud punkt för punkt saker som jag hade varit dålig på och gjort fel. Jag kunde ligga i timmar och göra mentala listor över alla saker som jag skulle göra bättre, över alla saker som jag skulle lära mig och komma ihåg för att inte få skäll, för att göra de glada. Nu i vuxen ålder kan jag inte förstå hur jag som 7 åring kunde ligga om nätterna med den enorma ångesten.. ett barn ska inte behöva känna till den sortens ångest. Och framför allt inte behöva handskas med den i ensamhet. Ett barn ska inte behöva känna sig så fel och odugligt, på grund av inkompetenta vuxna som brister i att tillgodose barnets behov. Ni vill inte veta vad det gör med ett barns självkänsla och hur självdestruktivt det kan bli. Det är därför det är så viktigt att barn med diagnoser får rätt hjälp/stöd och förståelse. Det gör all betydelse i världen för just det barnet och den vuxna individ den ska bli i framtiden.

Gillar