Ritprata & rollspel (barn)

Vet ni hur bra vaccinationen för Gabbe gick!? Jag är smått chockad själv att vårt ritprat/rollspel fungerade! Det märktes att han var förberedd och blev därför inte överväldigad i situationen. Han satte sig precis som jag visade honom hemma, hon stack honom med "taggen" (som Gabbe kallade det) och han satt lugnt. Inget utbrott, inga tårar. Han såg stolt och glad ut efteråt. Det är första gången ever som det har gått så här bra. Jag är så lättad! Självklart kanske inte detta alltid fungera, men överlag tror jag att det finns ett sätt att hantera det mesta - det gäller bara att hitta sina strategier och prova sig fram. Alla barn är olika, man får anpassa sig efter sitt barn. För övrigt växer han som han ska, följer kurvan. Vi pratade lite om utveckling och hon fick bevittna hans kreativitet också - han fantiserade ihop en snöbacke, ett hav med båtar och en djurpark av hennes rum/lekrummet haha Gabbe tänker minst sagt utanför boxen, snön var rosa sa han, snögubben blå och djuren från djurparken hoppade på båten för att segla till månen. Älskar hans fantasi.

Vi fick en väldigt bra bok från BVC om kroppen. En liten fakta bok för barn, skriven på ett väldigt bra sätt.

Det trista är att igår fram mot kvällen kom febern - 40 grader hela natten, alvedon i omgångar. Han har jätte ont armen också. Juan var hemma med barnen idag då jag hade ett läkarbesök. Sen jobbade jag hemifrån. God, alltså att jobba hemma med barn - K A O S. Juan ansträngde sig så gott han kunde med att sysselsätta de och låta mig jobba ifred, men det är svårt för så små barn att förstå sånt.

Nu ska vi äta completos och sen ska jag mysa med mina små älsklingar. På kvällen ska jag öppna paket, nya sneakers och lite kläder från h&m.

En glad liten kille igår på morgonen.

Gillar