Salsan igår & EKG avvikelser

Idag är jag hemma. Tog över vabben, Gabriel är fortfarande sjuk och Juan hade en viktig grej på jobbet. Gabriel har tredje dagen hög feber och idag märktes det även på hans humör. Han är nästan aldrig på dåligt humör långvarigt, han är en glad och sprallig unge överlag.

Jag vaknade lycklig och glad idag. Jag har varit på sjukt bra humör fram tills jag läste en grej lite tidigare idag (berättar strax). Salsan igår var så sjukt rolig! Jag trodde jag hade dålig koordinationen, men en snubbe som jag dansade med var så borta och armbågade mig i huvudet. Han bad om ursäkt massa gånger och skämdes ihjäl - och jag, efterbliven som jag är, kunde inte sluta skratta. Det var så sjukt komiskt haha Men det är svårare än vad man tror. Mycket ligger på mannen/föraren som leder helt och hållet, medan kvinnan/följaren ska bara uppfatta signalerna och agera efter det. Sexistiskt när man tänker på det (säger feministen i mig) haha Samtidigt är det skönt att släppa kontrollen och bara låta någon annan leda. Jag kämpar så hårt med att ha kontroll över saker och ting i mitt liv, har alltid gjort det, så det är ganska nice när man i tillfällen kan bara släppa taget och låta någon annan styra.

Video från salsan igår (strul med att ladda upp ljudet så ska försöka lägga upp den sen igen). Två av instruktörerna.

I alla fall, jag vaknade som en ny människa idag - jag får sån energi av roliga grejer och när jag är glad svävar jag på moln. Tills jag gick in på mina vårdsidor och såg resultatet av EKG:et jag gjorde härom dagen och fick smått panik. Jag kopierar vad läkaren har skrivit:

Patienten hade avvikelser på EKG med kort PQ-tid samt ospecifika ST-sänkningar. Undertecknad har därför skickat remiss till Hjärtmottagningen. Det har inkommit remissvar från dr XX med information att det rekommenderas vidare utredning med ultraljud av hjärtat och arbets-EKG.

Om allt hade varit fine och jag mått helt hundra, hade jag inte oroat mig. Men eftersom jag de sista två åren har haft väldigt ofta hjärtrusningar under kväll/natt/tidig morgon blir jag orolig. Jag har bara antagit att det är stress/ångest och försökt ignorera det. Eller kan det vara så att stress/ångest påverkar hjärtat? Like I will literally kill myself with a heartattack 🤦🏼‍♀️ Då kan jag i alla fall sluta oroa mig över istappar nu 😂 Vet ni så sjukt. Sen jag var liten har jag sagt att när jag dör kommer det vara av en hjärtattack för jag stressar så mycket. Sen hade Nathaniel (mitt första barn) ett allvarlig hjärtfel (han var fullt frisk för övrigt) och sen dess har jag har jag haft sån sjuk noja över att det är något fel på mitt hjärta (de sa sånt ofta är ärftligt). Detta hjälper inte direkt mot mina katastroftankar..

Gillar