Storebror blev orolig

Vi har haft en mysig dag. I normal fall brukar Isolde bli jätte ledsen och skrikig när hon är sjuk, men denna gång är hon bara seg och vill mysa. Vi har spenderat dagen mer eller mindre i soffan framför tv:n. Hon mår sämre idag (även om hon ser glad ut på bild haha).

Tur att hon knappt fått några i ansiktet. De flesta sitter på ryggen/magen/rumpan. Och i hela hårbotten. De i håret verkar besvära henne mest.

Gabriel fick syn på Isoldes prickar första gången idag (det ser värre ut i verkligheten än på bild) och han blev så ledsen. Jag var verkligen inte beredd på det. Han bara tystnade och ögonen fylldes av tårar. Han kröp ihop på golvet vid sin säng. Jag tröstade honom och sa att det är bara prickar när man är lite sjuk och att de försvinner snart, att alla har det när de är små och att mamma och pappa också haft det, att man inte behöver bli orolig och att det inte är något farligt. Jag frågade honom vad det var som gjorde honom ledsen och han svarade ”jag vill inte Isolde ska ha prickar, jag vill inte hon ska ha ont”. Han var orolig, det syntes. Men vi pratade om det och det släppte efter en stund. När jag la henne ner på skötdynan var han dock snabb med att säga ”mamma lägg inte henne på ryggen så hon får ont av prickarna”. Min älskade känslige lille kille. Han är bara 4, men har sån empati. Det är en sak jag visste från stunden jag höll honom i min famn - han är en känslig en. Den historian och varför ska jag berätta en annan gång. Ni kommer inte tro mig när jag berättar.

Gillar