Syskonbråk

My god, jag är helt färdig! Det blev en intensiv dag. Det började lugnt, jag var på sjukt bra humör, barnen också och vi hade en mysig långfrukost framför tv:n. Sen gjorde jag pannkakor i repris och efter det skulle vi bege oss ut. Då började Gabriel retas med Isolde och Isolde började vråla så högt hon bara kunde av ilska. Mina barn är bästa vänner, det går knappt fem minuter utan att de saknar varandra - men när de är så tajta, är det lätt att det resulterar i en hel del syskonbråk (de låter som ett gift gammalt par typ). Ibland löser de konflikterna själva (jag har märkt att det är faktiskt bäst att inte blanda sig om det inte är nödvändigt), men många gånger får man ingripa. Jag inser allt mer att hantera syskonbråk är en stor del av föräldraskapet när man har barn tätt som umgås mycket. Det slukar ens energi, minst sagt.

Hur som helst, jag tog några djupa andetag och så var det bara att börja om så vi slutligen kunde komma ut. Väl ute var det svinkallt (såg så varmt ut genom fönstret!), men vi tog oss i alla fall till cirkuslekplatsen i Nydala. På vägen hem köpte vi hem mat och efter maten blev det Disneyfilm i soffan.

Jag hade tänkt sätta mig vid pianot en stund, men är för trött så ska nog bara kolla på tv tills jag somnar. Imorgon har jag ett tidigt barnmorskebesök. Ska göra ett sånt glukosbelastningstest. Ser inte fram emot det, den drycken är så äcklig! Måste vara fastande dessutom från 22, såg att det är ju typ nu och jag är redan hungrig!

Gillar