Ta egentid

Hallå 😃 Ny vecka och jag är super motiverad! Har precis planerat up veckan lite, grejer jag vill fixa, mina projekt, aktiviteter med barnen, etc.

Jag funderar också lite smått på att börja "ta" mer egentid för mig själv. Men det menar jag vara borta 1-2 h ifrån Juni ibland, för att t ex ta en runda på stan och fixa naglarna eller annat. Jag har aldrig varit borta från barnen när de är under 1,5 år. Juni är nu snart 11 månader. Jag vet inte om jag är redo, men jag vet att jag inte har mått bra förut av att inte alls ha tid för mig själv. Jag börjar känna nu ett behov att bara få vara lite själv. Av att få ta hand om mig, kanske komma ut på en fika med en vän och bara prata om allt annat än barn typ.. ja ni fattar. Jag behöver få leva lite för mig själv också. Problemet är bara min jävla separationsångest när barnen är så här små (det släpper när de blir större). Incidenten med Juni när hon var nyfödd (satte fostervatten/mjölk i halsen) har inte gjort det hela lättare heller. Och mina katastrof/tvångstankar försöker ta utrymme så fort de kan. Sen är det helt normalt med mammainstinkter också (det tar tid tills att man är redo att vara ifrån sitt barn och det får det göra).. så jag försöker att inte tvinga fram något. Ibland är det bara svårt att veta vad som är vanliga mammainstinkter och vad det är som är mitt orostänk.

När jag åkte ambulans in med Juni. Har knappt kunnat titta på bilden eller tänka på händelsen.. ren och skär skräck satte det i en.

Nu blir det lunch och sen blir det kaffe i solen & hämta Gabbe. Ha en helt underbar måndag!

Gillar