Utedag

Godmorgon. Fuck vad jag var trött imorse. Men sov på lunchen och det hjälpte. Dagtid kan jag somna på under 30 sec typ haha

Vi hade en skön dag igår. Vi var ute mer eller mindre hela dagen, besökta olika lekplatser här i området och slutligen hamnade vi på gården nedanför oss. Där var Gabbes polare och de gick loss och lekte. Mamman till den ena pojken grillade och bjöd på korv så vi satt ute en bra stund och snackade. Fram mot kvällen kom hennes man ner med en kanna kaffe till oss. Himla mysigt. Fick mig att minnas när man själv var ute på gårdarna på somrarna som barn. Det var det bästa som fanns.

Jag berättade för er att jag avskyr att stå och prata med andra mammor på lekplatser.. jag har aktivt dragit mig från att gå till stora lekplatser och gått istället dit där jag vet att det kommer vara någorlunda tomt. Men jag har slutat med det nu. Barnen har blivit större, de känner alla barn på gårdarna och de vill leka med de. Jag får lära mig att artigt prata även med de som jag har noll intresse av att prata med. Missförstå mig inte, jag älskar att vara social och småprata, men det är när jag har lust och med de jag har lust med. Jag verkligen avskyr att göra sånt jag inte vill. Man kan nog säga att jag går mycket efter lust-principen, det är en av mina sämre sidor. Men jag försöker jobba på den biten och det är ändå helt okej ibland som t ex igår, det blev ändå trevligt och barnen får så mycket ut av det. Jag gillar dessutom ideén om gemenskap i området (för barnens skull).

Tomatplantan växer. Var tvungen att göra cpr på den imorse ( = ösa på med ett ton vatten). Det lyckades tack och lov, den ställde sig upp igen. Isolde är så förväntansfull över tomaterna som ska komma, om mamma Jojo inte kills it before så att säga. Med mitt minne kan jag säga att alla plantor dör hemma hos mig.. denna får jag absolut inte ha ihjäl (!).

Gillar