Ystads Djurpark & modiga

Vi har spenderat dagen på Ystads Djurpark. Vet ni så kul vi har haft! Mini-roadtrip dit, skrattat en massa, skojat och alla har varit på bra humör (minus några tantrums från Isolde, men det hade vi räknat med). Jag vandrade runt med ett leende på läpparna och fylldes om och om igen med lycka över att vara där med min alldeles egna familj. Jag är så tacksam. Tänk att jag har fått allt detta. Allt var så tufft för knappt ett tag sen, men nu börjar allt kännas lättare. När man är mitt i allt det tuffa känns det som att det kommer vara för evigt, men allt passerar så småningom. ​​Min största lärdom från småbarnsåren.

Jag glömde systemkameran hemma så det fick bli fattiga mobilbilder istället

Ystads Djurpark var sisådär enligt mig. Tyckte det var lite djur. Vi fick en broschyr med massa djur att se, men jag såg inte ens hälften haha kändes som sån fake brochure. Och det kostade 710 kr för oss (!). Men det var riktigt bra för barnen, de var överlyckliga! Det var en så lugn och stillsam miljö (hur kan man inte älska det?!), flera fina lekplatser, ponnyridning, massa smådjur att klappa, mysigt café/restaurang. Barnen fick både rida och hålla i marsvin (det bästa med dagen kom de fram till). Så det var verkligen värt det. Man kan bada där också btw.

Jag blev förvånad över hur vågliga barnen blev med djuren. Trodde de skulle vilja hoppa av ponnyn, men istället såg jag hur de lös upp och hur självsäkra de blev. Speciellt Gabriel såg så stolt ut över sig själv. Jag passade på att berömma de över hur modiga de hade varit. Det är erfarenheter som dessa som bygger barns självförtroende. Gabriel sa innan han somnade ”mamma, nästa gång behöver du inte hålla i mig”. Mina älskade barn, ska göra allt för att de ska ha en bra självkänsla och självförtroende. Det är det bästa en förälder kan ge sina barn. Vi behöver det i livet.

Gillar