Har du ett flaskvägrande barn?

Som jag förut berättat, började Isolde vägra flaska efter ca en vecka från att vi började försöka introducera välling. Inte helt ovanligt med ammande bebisar som jag har förstått. Hon visade mig tydligt att hon bara ville ha bröstet och blev fly förbannad när jag försökte ge henne flaskan. Gabriel totalvägrade flaska från start (han tog flaska långt senare).

Hur som helst, jag har lånat en "bröstflaska" av Zeina och den tog hon minsann (fick försöka max 2-3 minuter, sen sög hon som på tutten)! Como tomo heter den och jag skämtar inte, den känns exakt som ett bröst! Eller så likt det bara går i alla fall. Önskar jag hade vetat om den (eller denna typ av flaskor) med Gabriel! Är övertygad om att det hade gått. Vissa säger att vissa barn inte är flaskbarn (så sa jag om Gabriel då), men jag tror inte det handlar om det utan snarare om att de föredrar bröstet. Hade jag dött kan jag ju garantera att han hade tagit flaska där och då. Man får bra testa sig fram (om det nu är viktigt för en med flaska). Så till alla med flaskvägrande barn, innan ni ger upp: PROVA EN BRÖSTFLASKA. Tror inte de heter så egentligen haha men det är vad jag kallar de i alla fall.

Den jag har fått låna behöver ett lite större hål till välling, så jag behövde beställa en ny. Men innan jag gör det testar jag en billigare variant, men som sägs vara mer eller mindre lika bra (den nedan på bilden). Jag återkommer med en recension om båda.

Gillar

Kommentarer