Hejdå 2016, hej 2017

Såja, då har jag äntligen en liten stund till bloggen. Då var det nya året här, idag har vi packat ner julen och 2017 känns verkligen igång. 2016 var ett underbart år. Min Gabriel har blivit en liten person och att få se honom utvecklas är helt obeskrivligt. I februari plussade jag med Isolde och i november kom vår älskade dotter. I september gifte vi oss och mitt bröllop var så magiskt och fint som jag aldrig hade kunnat föreställa mig. Vi har knutit an som par och familj som aldrig förr. Samtidigt har två av mina närmsta vänner fått barn, vilket är så otroligt speciellt för mig att få uppleva (detta är vänner från min barndom som är som familj för mig). Efter tidigare riktigt jobbiga år, fick vi äntligen ett år där vi till stor del fick andas ut och njuta, trots vardagskaoset som en småbarnsfamilj.

Som person har jag utvecklats enormt detta år (eller kanske sista åren). Jag har börjat ställa större krav på min omgivning och jag har lärt mig att säga nej utan att faktiskt få dåligt samvete. Jag har lärt mig vad respekt och lojalitet innebär och jag förväntar mig det i en relation. Jag har lärt mig att skapa distans från dåliga relationer eller när jag behöver det. Min tid är värdefull för mig, jag lägger den mer en gärna på min familj och mina underbara vänner, men jag slösar den definitivt inte på de som det inte känns bra med. Vet inte, man växer kanske upp och mognar mycket när man bildar familj? Man får ju nya prioriteringar och förstår vad som faktiskt är viktigt. Kort sagt, jag har lärt mig att inte vara dum. Snällhet i all ära, men man ska inte glömma att ha lite självrespekt heller. Och det är en himla lättnad.

Så har vi det nya året.. 2017.. jag har faktiskt ett par mål. Dels vill jag (som varje nyår hehe) skärpa mig med hälsan. Motion, kost och sömn. Den sista kan jag inte direkt påverka så mycket, men jag kan alltid försöka. Och sen vill jag ha som mål att bara ha kul. Fortsätta med ännu ett lugnt år, njuta av mammaledigheten, ta hand om mig själv och min familj, hitta på sånt jag gillar. Jag har en del funderingar inför framtiden, jobbmässigt, som jag får klura på lite till. Men tro mig, jag laddar inför när jag ska börja jobba igen, guuuud vad jag längtar!

Gillar

Kommentarer