Känslor

Känslor. Jag har alltid en massa känslor. Klockan är tre minuter över tolv, jag borde sova, men jag vrider och vänder mig och ligger här istället med alla mina en miljon tankar. Och plötsligt så kom jag på ett inlägg. Jo, tillbaka till känslor. Vet ni, jag avundas (ibland) folk som rationellt verkar kunna styra och ha kontroll över sina känslor som att det vore väldens enklaste sak. Är det att de är duktiga på att ha kontroll över sina känslor, eller känner de inte känslorna lika intensivt som människor som mig? När jag känner en känsla känner jag den till 150 %. Det blir enormt inom mig. Vem vet, men det måste vara skönt att inte känna att man imploderar om och om igen av känslor. Glädje, ilska, ledsamhet, kärlek, frustration, ångest.. Mitt livs projekt har varit att lära mig ha kontroll över mina känslor. Att försöka tänka rationellt, även när känslorna kommer som en tornado mot mig. Hur stoppar man en mental tornado som går snabbare än snabbast och tänker ”jo, men just det, nu ska jag tänka rationellt”? Det är en av de svårare sakerna jag vet.

Jag är en extremt rationell person - när jag är i neutralt läge. Då kommer ni höra mig säga de mest rationella, vettiga och förnuftiga sakerna. Men när jag är mitt uppe bland mina känslor.. ja, det är en mindre rationell Jojo då, milt sagt. Min storasyster beskrev mig bra. Hon sa att jag alltid har en massa känslor som ligger där precis precis under ytan och att minsta lilla får känslorna att välla över. Precis så. Jag önskar att jag hade kunnat stänga av känslorna ibland. Att det funnits en enkel off knapp. Att inte alltid behöva kämpa med att ha kontroll över känslorna. Jag har blivit mycket bättre på det. Väldigt bra i många sammanhang. Men då ligger känslorna istället inom mig och det känns som att jag imploderar. Så vad gör man? Hur får man ut känslorna på ett hälsosamt, icke destruktivt sätt? Jag vet svaret by the book. Det är bara så mycket svårare i verkligheten. Well, jag får fortsätta jobba på det. Man utvecklas hela livet :)

Gillar

Kommentarer

Cezia,
Brukar prata av mig om det med min partner, hur orationellt det än är haha. Säger "såhär känner jag nu och måste få ut det även om det inte är så rationellt ALLS!" haha.. Hjälper mig mycket att lätta på trycket.
nouw.com/cezia
AlexandraStefx,
Man kan ju tyvärr inte styra sina känslor. Man måste bara lära sig att acceptera dom och ta emot med öppna armar. Det hjälper inte känslorna men det kan underlätta lite för dig själv. Se det inte som negativt att du är känslig, jag kan iallafall säga att du absolut inte är ensam.
nouw.com/alexandrastefx
Ihg,
jag tkr det är en fin egenskap att vara känslig, hellre det än att vara en person som inte känner det minsta.
du verkar grym!
nouw.com/ihg