Näst sista barnmorskebesöket

Har nyss varit hos barnmorskan. Blev smått stressad för hon påminde mig om att förlossningen faktiskt kan starta när som helst nu (blir akut snitt i så fall) och från och med fredag är jag officiellt fullgången. Jag har inte ens packat väskan, beställt tillägget till vagnen eller fixat med spjälsängen! Även om jag vet att det inte behöver bli samma vecka som sist, har hjärnan ändå ställt in sig på det. Så nu är jag smått stressad och ikväll ska jag packa väskan. Sängen fixar vi i helgen och annars har vi en vagga på vinden om något skulle ske innan. Alla kläder är tack och lov tvättade. Och alla grejer har vi från Gabbe. Får kanske köpa lite fler newborn blöjor bara. Men hoppas nu hon ligger kvar ett tag till. Dels så vi slipper akutsnitt och dels så hon får ligga så länge som möjligt där. Barnmorskan tipsade om att vila så mycket som möjligt nu för att minimera risken för tidigare start, men inte så lätt med en 1,5 åring haha

I övrigt såg allt okej ut. Lite lågt blodvärde och blodtryck, men inget onormalt. Hjärtljuden var precis som de skulle. Nu är lillan fixerad och det känner jag också, minns sagt - alltså det känns som hon ligger i gumpen på mig haha Ja, lågt känner jag henne i alla fall. Det är en fördel vid snitt också.

I väntan på barnmorskan. Min naglar är helt fixade nu. Man får inte göra något inför snitt. Längtar tills jag inte är gravid längre och man får (och har ork) till att ta hand om sig själv lite.

Gillar

Kommentarer