Röda hund

Idag skulle vi egentligen till stranden men vädret i morse överraskade oss. Trodde det skulle vara sol och värme, men istället blev det regn och åska. Så det blev en massa fix hemma med ärenden som jag annars inte orkar göra. Lika bra. Papperna kom dessutom från kyrkan. Jag måste bli medlem först för att kunna gifta mig där. Men fattar inte, måste jag döpas först?! Och gå på undervisning?!

Sen till en helt annan grej, igår var vi ju hos barnmorskan på kontroll. När jag var gravid förut visade testet om immunitet mot röda hund att det var osäkert (de hittade antikoppar men inte tillräckligt många), men nu på senaste testet var jag helt plötsligt immun. Får så klart smått panik, jag har ju inte vaccinerat mig på nytt (ville, men man får inte när man ammar) och det enda som kan göra en immun är om man har haft röda hund.. och för tre-fyra veckor sen var Gabbe sjuk med en massa prickar. Ni kan nog tänka er hur jag kopplar samman detta i huvudet.. och det är riktigt farligt om man får röda hund när man är gravid. Men idag ringde barnmorskan och hon hade pratat med labbet som förklarade att det är en ny metod med lägre gränsvärde nu. Så enligt nya metoden är jag immun på båda. Testen var alltså samma men "beräknade" med olika metoder och gav alltså olika resultat då. Tack och lov. Hade ju varit helt sinnesjukt med otur om jag hade haft röda hund. Men nu vet jag att jag varit immun hela tiden och kan släppa den tanken helt.

Annars är jag för övrig dödstrött idag. Så vi har vilat emellan också. Med andra ord har jag legat som en död fisk på golvet under tiden som Gabbe har lekt. Gick på en liten promenad, men tröttheten och värmen är ingen bra kombination. Järnvärdet var lågt hos bm så det är ju bra att jag satte igång med järntabletter. Kände det på mig. Nu är Gabbe nattad, Juan har gått iväg till träning, jag har lagat mat och snabbstädat och äntligen sitter jag i soffan. Ska kolla på Glamour nu, äntligen! :)

Verkar inte finns ett val för att bara bli medlem... aja får väl bli söndagsskola för mig

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229